Verktygslådan

soon and very soon…

…ligger det många, många fler verktyg här. Men inte än. Jag vet. Besvikelsen. Men du vet, kärlek är en oändlig resurs, men tid, pengar och uppmärksamhet är det inte. Och just nu behöver jag prioritera att lägga mina ändliga resurser på annat. Men du! Signa upp dig på nyhetsbrevet så missar du inte när det kommer upp saker här. Det gör du här.

samtyckeshjulet

Vad är det vilja, och vad är det att vara villig till något? Är det alltid glasklart vad skillnaden är mellan att ge och ta? Mellan vad vi gör för oss själva och vad gör vi för någon annan? Här hittar du övningen 3 minute game som på ett superenkelt sätt beskriver grunderna i samtycke, och hjälper dig att öva.

-Du lyssnar ju inte!

-Det gör jag visst, men du hör ju inte vad jag svarar!

Känner du igen samtalet? Då kanske det är dags att öva lite på empatiskt lyssnande. Fiffigt nog hittar du därför en övning i det precis här.

3F

Ibland behöver vi snabbt reda ut var vi står innan vi går in i något. Ibland behöver vi fördjupa oss i det där som pågår under ytan, mellan raderna, och som inte blir sagt om vi inte har ett format för hur vi ska säga det. Då är 3F världens mest perfekta övning. Man kan säga att den är en stapelvara i relationsskafferiet helt enkelt. Prova! Och prova igen! Och kom ihåg att verktygen i den här lådan blir vassare ju oftare man använder dem!

Scroll to Top