Verktygslådan

soon and very soon…

…ligger det många, många fler verktyg här. Men inte än. Jag vet. Besvikelsen. Men du vet, kärlek är en oändlig resurs, men tid, pengar och uppmärksamhet är det inte. Och just nu behöver jag prioritera att lägga mina ändliga resurser på annat. Men du! Signa upp dig på nyhetsbrevet så missar du inte när det kommer upp saker här. Det gör du här.

samtyckeshjulet

Vad är det vilja, och vad är det att vara villig till något? Är det alltid glasklart vad skillnaden är mellan att ge och ta? Mellan vad vi gör för oss själva och vad gör vi för någon annan? Här hittar du övningen 3 minute game som på ett superenkelt sätt beskriver grunderna i samtycke, och hjälper dig att öva.

R.A.D.A.R.

Hamnar relationen ofta längst ner i veckoplaneringen? Är det svårt att hitta ett format/en agenda som hjälper er att få till bra kommunikation med regelbundenhet? Look no further! Multiamory’s R.A.D.A.R. är på väg att bli en klassiker. Du hittar den här. Lyssna också gärna på poddavsnittet som avhandlar metodiken innan ni börjar använda den!

säkrare sex –
fluid bond-avtal

Här hittar du ett fluid bond-avtal som är en bra form att utgå från om du och din/dina partner vill ha en tydlig överenskommelse om hur ni har sex med varandra och andra. Det är rätt torrt och tråkigt, men det innebär inte att samtalet ni har för att komma fram till ett eget behöver vara det! Det finns dock en vits med att själva avtalet är det. Du vet, det är lite som när du får en broschyr från din läkare. Den ska vara så saklig och tydlig som möjligt utan alltför många möjligheter att tolka informationen som står i den. För er som utformar avtalet finns det en massa underförstått i det. Den som du/ni bjuder in till att delta i överenskommelsen kommer inte att ha varit med om era diskussioner, och det går därför inte att lita på att hen ”underförstår” på samma sätt som ni. Jag ock mina partners kom för länge sen fram till att det är bra att vi delar med oss av det skriftligt, av precis samma skäl som läkaren har för att ge dig en informationsbroschyr; det är lätt att glömma att säga något väsentligt, det är svårt att ta till sig hundra procent av information bara genom hörseln, det kan komma frågor som uppstår efter själva samtalet. När det dessutom handlar om något som någon ska ge sitt samtycke till, är det viktigt att hen verkligen är insatt i vad hen ger sitt samtycke till, och åtar sig att göra. Det är inte torrt och trist, det är juicy och jävligt coolt att ta det på allvar!
Ladda ner och skriv ut den här.

3F

Ibland behöver vi snabbt reda ut var vi står innan vi går in i något. Ibland behöver vi fördjupa oss i det där som pågår under ytan, mellan raderna, och som inte blir sagt om vi inte har ett format för hur vi ska säga det. Då är 3F världens mest perfekta övning. Man kan säga att den är en stapelvara i relationsskafferiet helt enkelt. Prova! Och prova igen! Och kom ihåg att verktygen i den här lådan blir vassare ju oftare man använder dem!

-Du lyssnar ju inte!

-Det gör jag visst, men du hör ju inte vad jag svarar!

Känner du igen samtalet? Då kanske det är dags att öva lite på empatiskt lyssnande. Fiffigt nog hittar du därför en övning i det precis här.

socialt manus – guide för dig som vill komma ut inför någon viktig person

Utan att vi egentligen behöver tänka på det, är våra hjärnor laddade med en massa färdiga sociala manus på ”hur man säger” vid olika tillfällen. Men eftersom de här manusen bygger på upprepning, och eftersom det fortfarande finns så lite representation kring polyamori/flersamhet, så är det sociala manuset för hur vi ska reagera när någon kommer ut som poly inte helt etablerat än. Du kan hjälpa någon som känner sig vilsen utan ett sånt, genom att ladda ner och skriva ut den här guiden.

Rulla till toppen