Media

Då och då, om sammanhanget känns rätt, medverkar jag i offentligheten. Jag gör det för att bidra till representation av andra val än tvåsamhet. Och, av tacksamhet till alla dem som en gång på samma sätt visade mig att samkönade relationer också är ett möjligt val. Om de inte hade gjort det, hade jag inte tagit steget att leva normöverskridande i en samkönad relation den där gången för sjutton (herregud hur gammal är jag?) år sen, och hade jag inte gjort det hade jag inte insett hur även tvåsamhet bara är en norm som vi kan välja, eller välja bort.

Senaste gången jag medverkade i media, var i SVT:s Mötet. Som alltid när det är TV är det redigerat med en tydlig vinkel, men, jag tycker om att programformatet alltid avslutas med frågan om vad man kan enas om. Jag förespråkar ju inte flersamhet/öppna relationer framför något annat, jag respekterar allas val av relationsformat men uppmuntrar alla att göra ett medvetet val. Av det skälet uttalar jag mig heller inte om hur det ena eller andra formatet är, eftersom alla relationer är unika. Susanna Carolusson som jag möter, har åsikter om flersamma relationer som bygger på hennes egna personliga erfarenheter under sjuttiotalet. Vi kan väl sägas att vi inte precis…möttes.

Länk till https://www.svtplay.se/video/33001738/motet/motet-sasong-3-avsnitt-10?info=visa

Courageous Relating
World Pride 2021 (Vimeo)

Relating from an existential standpoint – a lecture on monogamy and polyamory, and the importance to live your own life since nobody else will die your death and therefore you shouldn’t live everybody else’s life

Queer familjebildning ,
World Pride 2021 (Vimeo)

RFSU Malmö bad mig moderera ett panelsamtal om vilken verklighet som möter den som vill bilda familj utanför normerna. Hör Cal Orre, sakkunnig på RFSL, Zafira Vrba Woodski, konstnär och transaktivist, Catrine Andersson, docent i socialt arbete och Ingegerd Widell, verksamhetsutvecklare på Skatteverket. Vad de landar i? Att framtiden är allt annat än ljus. Och i behovet av raseri, revolution och folkbildning.

RFSU Forskarnätverket (YouTube)

En föreläsning om flersamhet ur existentiellt, psykologiskt och personligt perspektiv. Du hör mig, Tanja Suhinina, psykolog, och tre personliga berättelser ur livet under polyparaplyet.

Kropp och själ i P1

Om normöverskridande relationsval, de fem intimiteterna, och behovet av att modernisera familjejuridiken

Amelia

Om att slippa fundera på om vi träffat ”den rätta”, för att ingen behöver vara ”den enda”, och att inte vara allt för varandra och njuta av olikheter istället för att reta sig på dem.

SVT Nyheter

Filosofen Martin Heidegger kallade det för ”mannet”. Den där tillvaron vi lever om vi gör allt det där man ska och det där man måste, och inget av det där man inte kan för så kan man inte göra. Ett annat sätt att uttrycka det är att prata om normer.

Modettes podd

Kan man verkligen älska två samtidigt? Hur jobbar man med svartsjuka? Och vad gör man egentligen hos en existentiell coach? Det, relationer, livet och lite annat pratar jag med Matilda och Lisa om.

LUST

Världens finaste förening har världens bästa medlemstidning, LUST. I den pratar jag om hur det personliga också är politik – och språk.

HBL

Intervju i Hufvudstadsbladet om val och relationskontrakt och om hur kärlek är en oändlig resurs, medan tid, pengar och uppmärksamhet inte är det.

Google

Google jobbar med mångfald och inkludering för sina anställda, och jag fick berätta för dem om RFSU:s mission: frihet att vara, frihet att välja, och frihet att njuta. Och om hur mycket jag njuter av expansion.

Det goda samlaget

Har du inte upptäckt fina, fina podden Det Goda Samlaget än? Lyllos dig. Då har du massor av avsnitt där du kan höra Iza och Frallan prata öppet om relationer och sex – så att det ska bli lättare för dig att göra det. I avsnitt 32 pratar vi om tvåsamhetsnormen och döden. 

TV4 Nyhetsmorgon

”Måste kärleken vara exklusiv bara med en partner, eller kan man leva med flera?” frågar Jenny Strömstedt, och jag svarar.

Ett samtal om normer, varför vetskapen om att jag (du, vi) ska dö påverkar mina relationsval, svartsjuka, som sinnesstämning och budskap, och svärmödrars födelsedagar.

Rulla till toppen