om mig

”Vad modig du är!” har jag ofta fått höra.

Nästan alltid handlar det om att jag sen många år tillbaka lever flersamt, och regelbundet föreläser om tvåsamhetsnormen och etisk icke-monogami. Många tror därför att Modiga Relationer handlar om flersamhet, men så är det inte. Det handlar om hur jag lärde mig relatera på ett sätt som inte bygger på gamla myter och ideal. Eller egentligen om att se vad som är viktigt att hinna med innan vi dör, och att hur vi relaterar till oss själva och andra är ett existentiellt val. Själv har jag i flera år levt i relationer som jag oftast är förhandlade, alltid öppna, och ibland dedikerade. Min bok handlar om resan dit, mina lärdomar och de verktyg jag skaffat mig. Men framförallt ger den konkreta exempel på hur man kan tänka, och inspiration till hur alla kan leva mer medvetna intima möten, oavsett relationsformat. Jag vill ge en insikt om att relationer aldrig är som de är, utan som vi är. En, två eller flera. Kvinnor, män, trans eller icke-binära. Hetero-, homo-, bisexuella. Bortom alla etiketter finns den enda relation vi kommer ha i hela vårt liv, den till oss själva.

Jag hoppas att boken så småningom, och den här sidan redan nu, kan hjälpa dig som funderar över och vill utforska dina relationsval.

Jag förespråkar inte flersamhet utan belyser att tvåsamhet är en norm bland många, som vi kan välja att följa – eller inte. Man skulle kunna kalla det för ett slags postromantik i praktiken, och en uppmuntran att träda fram inför sig själv och andra. För att göra det behöver vi vara modiga. Varmt välkommen vill jag säga till dig som redan är det och till dig som funderar på att bli det, och till alla som VILL något med sig själva och sina relationer.

kontakt

Superenkelt. Du fyller i, jag svarar. Sen börjar det!

  nyhetsbrev

  Vill du hålla kontakten via mitt nyckfulla nyhetsbrev? Signa upp dig här.

  vad jag gör

  Jag är styrelsemedlem i RFSU Stockholm, och politiskt engagerad i att skapa en modernisering av familjelagstiftningen som inte utgår från romantiska föreställningar och parrelationer, utan lämnar öppet för individer att själva bestämma och avtala om hur deras juridiska familj ska se ut, till exempel genom antalsneutrala äktenskap och samboavtal.

  Till vardags är jag frilansande projektledare och kommunikationsstrateg, framför allt inom idéburen verksamhet. Jag driver också Existentiella Rummet, där jag är verksam som coach.

  Jag har levt normöverskridande i större delen av mitt vuxna liv av ett enda skäl: att vi alla ska dö – och vet om det. Jag vill inte kompromissa. För mig har det alltid varit ett existentiellt val att ha relationer med både kvinnor och män. Jag har tre utflugna vuxna barn, och lever som särbo i transparenta, samtyckta, öppna relationer.

  Om sammanhanget känns rätt har jag, ibland tillsammans med mina partners, medverkat i media. Bland annat i Kropp och Själ i P1, SvT, TV4, Hufvudstadsbladet, Expressen, och Amelia. Blir du nyfiken kan du kika/lyssna/läsa på det här.

  Inte antingen eller.
  Både och.

  Rulla till toppen