Lista på terapi i polyvänliga rum

Återkommande frågar människor mig om bra och polyvänliga terapeuter som har en förståelse för normöverskridande relationer. Jag vill därför tipsa dig som letar efter såna om RFSU-kliniken (Stockholm). Alla som jobbar med familjerådgivning där är införstådda med att relationer kan så olika ut, och väl insatta i normöverskridande sätt att leva och vilja leva. Du hittar dem här.  

Jag är å andra sidan väl medveten om att alla inte kan kan ta sig till RFSU-kliniken för familjerådgivning, och då (och annars också!) är Tanja Suhinina, psykolog på Eros&Psyke ett jättebra alternativ eftersom hon ger sessioner via skärm för dig/er som bor någon annanstans i landet. Jag har personligen mött Tanja och vet att hon är tydlig och smart – och väl insatt i såväl ensamma, tvåsamma som flersamma relationsutmaningar. Tanja tar också emot par/konstellationer.


En annan terapeut som jag personligen kan rekommendera varmt är Christel Dopping, psykosyntesterapeut (Stockholm). Christel är närvarande, varm och superkunnig, och van att jobba med klienter som lever normöverskridande.

Jag har inte personlig erfarenhet av, men har hört andra rekommendera:

Rekommenderar sig själva gör:

  • Kajsa Heselius, auktoriserad sexualrådgivare SSS och NACS (Online – svenska, finska, engelska)
  • Birgitta Nilsson, KBT & Samtalsterapi (Helsingborg)
  • Linda Nessla Örtengren, Samtalsterapeut i psykosyntes och intimitetscoach med fokus på sexuell utveckling (Stockholm)
  • Parterapicentrum, Gestaltterapeuter, Imago, och Anknytning (Stockholm)
  • Veronica Ågren, leg psykolog (Uppsala/online)
  • Padma Schrewelius, integrativ terapeut, affektfokuserad psykodynamisk terapi, KBT, och existentiella samtal. (Stockholm/online)
  • Sara Ytterbrink Nordenskiöld, leg psykolog, arbetar med KBT i första linjen för barn på Farsta vårdcentral (Capio). Sara är ett bra val om man vill söka hjälp för barn (upp till 17 år) och har en normbrytande familjestruktur som man vill slippa att försvara. Besöken är kostnadsfria och kan ske på plats eller digitalt.

Har du personlig erfarenhet av någon annan terapeut eller mottagning som du tycker borde vara med på listan, eller är du själv en sån och vill att jag lägger till dig ovan? Mejla mig!

Det är inte alltid psykoterapi man letar efter. Ibland är det ”bara” ett utrymme för ett utforskande samtal om livet och relationer man behöver. Känns det mer rätt för dig, är du varmt välkommen till existentiell coaching hos mig via Existentiella Rummet. Needless to say (?) är jag rätt insatt i normöverskridande relationer…

Rulla till toppen