Rela:treat

En helg om relationen till dig själv, till varandra – och kanske till flera andra.


VAD ÄR RELA:TREAT?

“Det är en förkortning av relationsretreat, och mitt namn på en helg fylld av allt det där som är på riktigt värdefullt för alla slags relationer. Det är också en ordlek på engelska – because sometimes your relations needs a treat.”

/Martina Hallin

Retreat betvder ”att dra sig undan från världen ett tag” och vårens rela:treat låter dig/er göra just det.Den här retreaten är till för alla som vill skapa utrymme att förstå/lära sig mer om sexualitet, relaterande, och hur normer och narrativ påverkar oss. Helgen består avföreläsningar, coaching, och övningar som hjälper dig att sätta ord på sånt du inte får fatt på själv. Dessutom ser Magnus Lindroth till att du får röra på dig och komma in i kroppen.

Kom solo, som par, eller som konstellation. Du kommer oavsett åka hem med nya perspektiv, personliga insikter, och konkreta verktyg, som hjälper dig att göra medvetna (och modiga!) val.

 • för dig som funderar över din/dina relationer (du behöver inte vara i relation just nu)
 • för dig/er som vill fördjupa och förstå er relation
 • för dig/er som vill eller har öppnat upp er relation

FÖRELÄSNINGAR & ÖVNINGAR

Under helgen får du en vuxen crash course i sexualupplysning ur ett existentiellt perspektiv. Vad är det att vara människa, med kropp och själ, hjärta och hjärna, i ett modernt samhälle?

Föreläsningarna och de coachande samtalen kommer få dig att utforska dig själv, din sexualitet och dina relationer, ifrågasätta gamla sanningar, och komma till nya insikter.

Exempel på ämnen och teman:

 • Sexualitet och relationsstilar
 • Normer och narrativ och hur de präglar oss
 • Ensamhet, tvåsamhet, flersamhet
 • Samtycke, hur funkar det?
 • Svartsjuka eller medglädje
 • Vad är otrohet? Vad är trohet? 
 • Att skriva ett relationskontrakt

Vi gör också övningar som hjälper dig att förstå:

 • Olika former av intimitet 
 • Vad vill jag, egentligen?
 • Vad är viktigt för mig i en relation?
 • Hur kommunicerar jag mina behov?
 • Hur kan man förhandla sina relationer och skapa klarhet?

Du gör övningarna själv eller tillsammans med andra, beroende på vad som passar bäst för dig. Alla övningar är påklädda.

COACHING I CIRKEL

Varje dag samlas vi i en existentiell cirkel och lyfter olika relationsteman. Formen för en cirkel är alltid densamma, men ingen gång den andra lik eftersom gruppen avgör vad temat blir. Det finns utrymme för allas egna frågeställningar, men någon (kanske du?) blir exklusivt coachad i en personlig fråga som rör sexualitet eller relationer i någon form. Varje cirkel avslutas med ett reflekterande gruppsamtal.

Ett existentiellt samtal ger utrymme att vara med det där djupt allmänmänskliga. Vem är jag? Vart är jag på väg? Hur blev det så här? Vad vill jag, egentligen? Martina Hallin coachar och modererar samtalet, och lyfter fram existentiella teman och relationspsykologiska aspekter under det.

-Vi försöker inte komma fram till att något är, eller ska vara, på ett visst sätt. Vi strävar inte efter att förändra, men utforskar möjligheterna att göra det. Allt kan vi inte göra något åt, men allt går att förstå.

Alla delar med sig av sina frågeställningar och reflektioner, och det som sägs i rummet, stannar i rummet. 

-Ingen tar upp det med dig i samtal efteråt (om du inte själv vill det) utan du får stanna i din inre process och inte prata sönder den. 

“Att höra Martina föreläsa om medvetna relationer var en upplevelse jag unnar alla som är det minsta intresserade av relationer, livet, tiden och om hur man kan förhålla sig till sig själv och andra.”

”Martina har förmågan att skapa en inkluderande och varm stämning där inga frågor är dumma. Förutom att ämnet relationer i sig är både intressant, tankeväckande och allmänmänskligt, så levandegör Martina det på sitt kvicka sätt, med både personliga anekdoter och en stor portion humor.

Dessutom, och kanske viktigast för mig, är att Martina inspirerar oss att se bortom det förgivettagna, att våga ifrågasätta våra förutfattade meningar om relationer och om oss själva, och på så sätt öka möjligheterna för fler att leva ett rikare liv.”

“Martina är en fantastisk, karismatisk person som fångar lika mycket med sin kunskap och erfarenhet, som med sin värme och energi.”

“Det jag framförallt tar med mig är vikten av att reflektera över hur jag lever mitt liv och om det bottnar i mina egna önskningar och behov eller utgår från andra normer.”

”Några specifika saker jag särskilt fick med mig är att livet inte behöver vara så inrutat, man måste inte passa in i något fack och det finns andra sätt att leva på än de traditionella. Att det är okej att avvika från normen, att bryta gamla förlegade föreställningar och mönster om hur saker ska vara och på så sätt skapa något nytt för sig själv och för andra.”

PRAKTISK INFORMATION

För att hjälpa dig att vara fullständigt närvarande är Rela:treat en skärmfri helg. Du lämnar ifrån dig din mobil under introduktionen och får tillbaka den innan du åker hem. Om någon behöver nå dig under retreatet går det bra att mejla eller sms:a till någon kursledarna så ser de till att ett meddelande når fram till dig.

Av det skälet är det fint att ha med sig ett armbandsur och en liten väckarklocka, eftersom du inte kan använda mobilen till det. Andra saker som är fint att ha med är:

 • Uteskor som är lätta att ta på och av (du kommer gå mellan husen ofta)
 • Penna och papper

Lakan och handdukar finns att hyra, men du kan också ta med dig egna. Yogamattor finns att låna.

Har du frågor? Mejla martina@modigarelationer.se

Incheckning: Fredag 17 May från kl 15:00

Avfärd: Söndag 19 May kl 17:00

PRIS FÖR RETREAT

Pris beroende på val av boende. Alla priser är per person. 

Boka genom att mejla till martina@modigarelationer.se

Eget tält: 4 900 kr

Delat tre-eller fyrbäddsrum: 5 400 kr

Delat tvåbäddsrum: 5 900 kr

Singelrum: 6 900 kr

Glamping: 6 900 kr

Begränsat antal platser för att alla ska få sitt utrymme i samtal och övningar, så vänta inte med att boka! 

Det går bra att dela upp betalningen, bara du betalar en bokningsavgift på 20 procent när du fått en plats bekräftad, och resterande är betalt innan retreaten börjar. 

SPECIAL DISCOUNT

20% på Alla Hjärtans Dag 14 februari

BOKA TIDIGT-RABATT

10% innan 17 mars

FREDAG

16:15-18:45    Introduktion, existentiell cirkel och coaching (helgrupp)                         

19:00-20:30 Middag

20:00-22:00 Aktivitet

LÖRDAG

07:30-09:00 Rörelse/Andning/Mental träning

09:00-10:00 Tyst frukost

10:00-11:45   Föreläsning

12:00-13:30  Aktivitet/Övning

13:30-14:45   Lunch

14:45-16:15    Existentiell cirkel och coaching (halvgrupp)/bastu

17:30-19:00   Existentiell cirkel och coaching (halvgrupp)/bastu

18:00-19:00  Rörelse/Andning/Mental träning

19:00-20:30 Middag

20:30-21:15   Aktivitet/Övning

SÖNDAG

07:30-09:00 Rörelse/Andning/Mental träning

09:00-10:00 Tyst frukost

10:00-11:45   Föreläsning

12:00-13:30  Aktivitet/Övning

13:30-15:00  Lunch

15:00-16:00  Existentiell cirkel (halvgrupp)

16:00-17:00 Avslutning

Föreläsningar, övningar och existentiella samtal

Det spelar ingen roll om du relaterar konventionellt eller normöverskridande. Med den ena foten i modern sexualupplysning, och den andra i existentialismen, skapar Martina ett tryggt space för alla.

-Ingen annan kommer dö min död, därför vill jag inte leva alla andras liv, säger hon. Existentialismen tar fasta på hur allt i livet är val. Och, på att livet är ändligt, och hur det gör våra val betydelsefulla.

Martina lever flersamt och bisexuellt sen många år tillbaka, men har inga synpunkter på hur andra väljer att leva. Tvärtom. Hennes uppmaning är alltid att hitta det som ger ditt liv mening, oavsett vad andra tycker.

Sen många år tillbaka driver hon den evigt populära Existentiella Samtalsgruppen på RFSU. Där, och i sitt coachingrum, stöttar hon människor i utforskandet av vad det är att forma sitt eget liv, leva sin sexualitet, och skapa fria, jämlika och samtyckande relationer.

Hon förklarar sitt engagemang med:

– Jag vill bära Elise Ottesen Jensens* fackla vidare, den som brinner för modern sexualupplysning. Det känns självklart för mig att stå bakom RFSU:s mission om ett samhälle där vi alla är fria att “vara, välja, och njuta”. Mitt bidrag till det samhället är att belysa relationsnormer och relationsnarrativ, visa att vi har fler val än vi kanske tror, och stötta människor i att göra mer medvetna val.

*RFSU:s grundare

Martina om sig själv

-Inte antingen eller utan både och, är mitt motto.

“Jag är kommunikationsvetare i botten, och sen sju år en av de första diplomerade existentiella coacherna i Sverige. Det innebär att jag på deltid, enskilt och i grupper, guidar människor i vad det är att leva sitt eget liv. Min övertygelse om att döden har en avgörande betydelse för att kunna göra det, har lett till en påbörjad utbildning till End of Life Doula i England.

Mitt huvudsakliga yrke är kommunikationskonsult. Jag har lång erfarenhet av att vara chef i det kommersiella näringslivet, men numera jobbar jag uteslutande med strategisk fundraising som expertis. Det betyder att jag till vardags hjälper organisationer som räddar världen att samla in pengar för att kunna göra det. Det betyder också att jag är van att leda, och bryta ner abstrakta mål till konkreta aktiviteter, och att jag är genuint intresserad av att stötta människor som vill något i att genomföra det.

Så har jag ett starkt ideellt engagemang i RFSU där jag sitter i styrelsen för RFSU Stockholm, och är en av de som driver RFSU Fria Relationsgruppen. Ibland kallas jag för sexualpolitisk opinionsbildare eftersom jag står för en modernisering av vårt sätt att relatera till oss själva och andra, med ambitionen att bidra till en samhällsförändring som stöttar oss i att skapa fria, jämlika och samtyckande relationer.

På det personliga planet har jag gjort några såna där helomvändningar i mitt liv. Skilt mig, gift mig, levt ensamt, levt flersamt, med män, och med kvinnor. Långt ut på landet, och mitt i stan. Gjort karriär, hoppat av karriär. Haft sabbatsår och bara rest, yogat, och mediterat. Jobbat kommersiellt, internationellt, ideellt. Haft det gott ställt, levt på väldigt lite pengar. Varit sjuk, varit frisk. Existentialismen har blivit bron mellan mitt rationella och emotionella jag, och yogan mitt verktyg för att verkligen förstå hur det vi vet men inte kan sätta ord på, alltid förkroppsligas. Bådadera har hjälpt mig att göra alltmer medvetna val i livet.

Under mina rela:treat delar jag med mig av det man med ett vetenskapsteoretiskt ord kallar för fronesis, eller praktisk klokhet, och som är en blandning av teoretisk kunskap och levd erfarenhet.”

Fysisk aktivitet/Mental träning

Det räcker inte att ta till sig saker med huvudet och hjärtat, vi behöver koppla ihop allt med kroppen också. Magnus Lindroth ser till att det händer, med hjälp av rörelse- och mental träning. Det kan handla om yoga och breathwork, men det handlar bara om upplevelse, aldrig om prestation.

-Yoga börjar där du är, säger Magnus.

Hans klasser är ett bra exempel på det. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller erfaren yogi; hans tydliga instruktioner och stabila närvaro gör att alla känner sig hemma.


Det är lätt att luras av hans utseende, men Magnus Lindroth är kampsportaren som går den mjuka vägen. Han är visserligen utbildad självförsvarsinstruktör, men inuti den där extremt vältränade kroppen bor ett sökande sinne som använder kroppen för att utforska sig själv.

-Våra kroppar innehåller många rum, och med hjälp av olika verktyg får vi tillgång till fler av dem.

Magnus är utbildad yogalärare, men han är också diplomerad coach, och mental tränare i stresshantering.

-Allt hänger ihop. Vi gör inte yoga för att bli bättre på yoga, utan för att bli bättre på livet.


6) Final price + how to sign up

Pris beroende på val av boende. Alla priser är per person.

Boka genom att mejla till martina@modigarelationer.se

Eget tält                                                              4 900 kr

Delat tre- eller fyrbäddsrum                           5 400 kr

Delat tvåbäddsrum                                          5 900 kr

Singelrum                                                           6 900 kr

Glamping                                                            6 900 kr

Begränsat antal platser för att alla ska få sitt utrymme, så vänta inte med att boka!

Det går bra att dela upp betalningen, bara du betalar en bokningsavgift på 20 procent när du fått en plats bekräftad, och resterande är betalt innan retreaten börjar.

Om Martina Hallin

”Att höra Martina föreläsa om medvetna relationer var en upplevelse jag unnar alla som är det minsta intresserade av relationer, livet, tiden och om hur man kan förhålla sig till sig själv och andra.”

”Martina har förmågan att skapa en inkluderande och varm stämning där inga frågor är dumma. Förutom att ämnet relationer i sig är både intressant, tankeväckande och allmänmänskligt, så levandegör Martina det på sitt kvicka sätt, med både personliga anekdoter och en stor portion humor.

Dessutom, och kanske viktigast för mig, är att Martina inspirerar oss att se bortom det förgivettagna, att våga ifrågasätta våra förutfattade meningar om relationer och om oss själva, och på så sätt öka möjligheterna för fler att leva ett rikare liv.”

”Martina är en fantastisk, karismatisk person som fångar lika mycket med sin kunskap och erfarenhet, som med sin värme och energi.”

”Det jag framförallt tar med mig är vikten av att reflektera över hur jag lever mitt liv och om det bottnar i mina egna önskningar och behov eller utgår från andra normer.”

”Några specifika saker jag särskilt fick med mig är att livet inte behöver vara så inrutat, man måste inte passa in i något fack och det finns andra sätt att leva på än de traditionella. Att det är okej att avvika från normen, att bryta gamla förlegade föreställningar och mönster om hur saker ska vara och på så sätt skapa något nytt för sig själv och för andra.”

Om kursledarnas tidigare retreats

”Åk dit med ett öppet sinne och modigt hjärta 💓 upptäck viskningarna från ditt inre, hur viljan sitter i kroppen och inte i huvudet och mycket mer. Till skeptikern: Var inte orolig, det är överraskande ”vanliga” människor där.”

”Fantastisk mat, vacker rogivande omgivning och underbara handledare.”

”Detta är underbart men kan inte beskrivas med ord utan måste upplevas!”

”Jag skulle varmt rekommendera retreaten. Kompetenta ledare som har balans mellan ”yogavärlden” och annan kunskap och erfarenhet.”

”Den här helgen gav en massa livsinsikter och nya synvinklar som jag är oerhört tacksam för!”

”Den här helgen gav mig väldigt mycket. Lärdomar om mig själv, utveckling, mod, tankar. Lugn och utmanande på samma gång.”

”När jag kom var jag osäker & förväntansfull och när jag åkte var jag glad & insiktsfull.”

SPECIAL DISCOUNT 20% Alla Hjärtans Dag 14 februari

BOKA TIDIGT-RABATT 10% innan 17 mars

Rulla till toppen