AKTUELLT

Följ med mig på relationsretreat!

Pingsthelgen 17-19 maj blir det rela:treat!

Det är mitt namn på en helg fylld av allt det där som är på riktigt värdefullt för alla slags relationer. Det är också en sammanslagning av relationsretreat, och en ordlek på engelska – because sometimes your relations needs a treat❤️.”

Retreat betvder ”att dra sig undan från världen ett tag” och vårens rela:treat låter dig/er göra just det. Den här retreaten är till för alla som vill skapa utrymme att förstå/lära sig mer om relationsmönster, relationsformat, sexualitet, och hur normer och narrativ påverkar oss. Helgen består av föreläsningar, coaching, och övningar som hjälper dig att sätta ord på sånt du inte fått fatt på själv. Dessutom ser Magnus Lindroth till att du får andas och röra på dig och komma in i kroppen ordentligt. Som om det inte vore nog, tänder vi världens kanske mysigaste bastu varje dag.

Kom själv (singel/i en/i flera relationer), som par, eller som konstellation. Du/ni kommer åka hem med nya perspektiv, värdefulla insikter, konkreta verktyg, och fortsättningsvis göra mer medvetna (och modiga!) val.

 • för dig som funderar över din/dina relationer (du behöver inte vara i relation just nu)
 • för dig/er som vill fördjupa och förstå er relation
 • för dig/er som vill eller har öppnat upp er relation

Föreläsningar & Övningar

I skolan ska “Sex, samtycke och relationer” numera inkluderas som tema i olika ämnen. Under den här helgen får du en vuxen crash course i modern sexualupplysning, ur ett existentiellt perspektiv. Här möts vi i vad det är att vara människa, bortom etiketter på oss själva, vår sexualitet och våra relationer.

Vi är i ständig förändring och konstant tillblivelse, och under två dygn får du möta dig själv precis som du är, utan krav på att du ska vara eller bli något särskilt. Däremot kommer föreläsningarna och övningarna kanske få dig att ifrågasätta några etiketter du hittills har satt på dig själv, och bidra till att du kan göra mer medvetna relationsval fortsättningsvis.

Exempel på ämnen:

 • Normer och narrativ och hur de präglar vår sexualitet och våra relationer
 • Olika sorters sexualitet
 • Vilken relationsstil känns bäst för dig?
 • Vilka relationsformat finns det egentligen?
 • Vad är otrohet? Vad är trohet?
 • Det här med manligt och kvinnligt…

Föreläsningarna kompletteras med övningar som du gör själv eller tillsammans med andra, beroende på vad som passar dig bäst just nu.

Vi gör övningar som hjälper dig att förstå:

 • Olika former av intimitet
 • Vad vill jag, egentligen?
 • Vad är viktigt för mig i en relation?
 • Hur kommunicerar jag mina behov?
 • Vad är en gräns? Hur sätter jag upp såna?
 • Hur kan man förhandla sina relationer och skapa klarhet kring samtycke?

Du/ni kommer åka hem med nya perspektiv, egna insikter, konkreta verktyg, och fortsättningsvis göra mer medvetna (och modiga!) val.

Coaching i cirkel

Varje dag samlas vi i en existentiell cirkel och lyfter olika relationsteman. Formen för en cirkel är alltid densamma, men ingen gång den andra lik eftersom det är gruppen som avgör vad temat för dagen blir. Det finns utrymme för allas egna frågeställningar, men någon (kanske du?) blir exklusivt coachad i en personlig fråga som rör relationer i någon form. Varje cirkel avslutas med ett reflekterande gruppsamtal.


Ett existentiellt samtal ger utrymme att vara med det där djupt allmänmänskliga. Vem är jag? Vart är jag på väg? Hur blev det så här? Vad vill jag, egentligen? Martina Hallin coachar och modererar samtalet, och lyfter fram existentiella teman och relationspsykologiska aspekter under det.


-Vi försöker inte komma fram till att något är, eller ska vara, på ett visst sätt. Det finns inget rätt och inget fel. Inget bra och inget dåligt. Vi strävar inte efter att förändra, men utforskar möjligheterna att göra det. Allt kan vi inte göra något åt, men allt går att förstå.

Alla delar med sig av sina frågeställningar och reflektioner, och det som sägs i rummet, stannar i rummet.

-Ingen tar upp det med dig i samtal efteråt (om du inte själv vill det) utan du får stanna i din inre process och inte prata sönder den.

Kom och prata om det som är på riktigt viktigt

Modiga Relationer och Existentiella Rummet är sambos på Ringvägen 126, två minuter från Skanstull. Dit är du välkommen om du vill utforska dig själv och dina relationer ur ett existentiellt perspektiv. Läs mer här.

RFSU Fria Relationsgruppen med Existentiella Samtalsgruppen hösten 2022!

27 februari

26 mars

23 april

28 maj

18 juni

Som vanligt utforskar vi vad du väljer, när du väljer, och hur. Någon (du?) blir coachad i en personlig fråga som rör relationer i någon form, och sen följer vi upp med ett reflekterande gruppsamtal. Jag coachar och modererar samtalet, och lyfter fram existentiella aspekter under det.

Det här är inte en träff för dig som vill diskutera relationer rent allmänt, utan för dig som vill gå djupare på ett personligt plan. Det är helt okej att bara dyka upp vid enstaka tillfällen. Mötena pågår kl. 18-20:15 och det är viktigt att du passar tiden. Dörrarna stängs prick kl 18. En vegetarisk/glutenfri fika serveras vid varje tillfälle.

Jag gör det här på helt ideell basis och det innebär att du deltar helt kostnadsfritt, under förutsättning att du är medlem i RFSU förstås, men det är du väl? Om inte, så bli det bums! Det blir du här: rfsu.se/medlem

Samtliga träffar hålls i RFSU:s lokaler på Rosenlundsgatan 9 på Södermalm, t-bana Mariatorget. Du behöver anmäla dig för att delta. (Det blir ofta fullbokat, jag vet, jag vet, men sätt upp dig på väntelistan i så fall! Du vet, livet. Det händer saker, och plötsligt kanske det finns en stol med just ditt namn på ledig! Anmäl dig här!

Rulla till toppen