AKTUELLT

Får jag intervjua dig?

Är du nyfiken på att leva i modiga relationer? Kanske är du singel som just nu vill prova att dejta utan att ha tvåsamhet som mål. Kanske är ni ett par som funderar på att öppna upp er relation. Kanske är ni en nybliven konstellation som funderar på hur man gör, egentligen? Jag söker 2-5 personer att intervjua. Mejla mig asap om du/ni kan tänka er att berätta om er tillvaro en stund (ca 45 min-1 h).

Relationsretreat

Häng med på Relationsretreat i höst! Lär er att göra en tempmätning på er relation, att förhandla om era resurser – och att skriva ett relationsmanifest. Dessutom blir det lite närhetsövningar och coaching och annat smått och relationsgott. Allt det där ni instinktivt anar skulle göra er relation lite bättre, men inte riktigt vet hur ni ska få till. Det blir intensivt, utmanande – och härligt! Öppet för alla konstellationer, men, begränsat antal platser. Mejla mig för att bli uppsatta på listan och få mer info.

Heartbreak Heaven

Kan man verkligen ha en hel festival om sorg? Absolut. Det är så få sammanhang där det är välkommet att vara med sorg som sinnesstämning, att utforska den, och att lära sig något om vad som är på riktigt viktigt i livet genom den.

NÄR: 22-24 juli

VAR: På en gård mellan Stockholm och Uppsala

HUR: Biljetter hittar du här.

PRIDE Stockholm

NÄR: 1 AUGUSTI 14:00-14:45

VAR: Pride House C19, Clarion Hotell vid Skanstull 

VAD: Modiga Relationer – en föreläsning om monogami, polyamori och allt däremellan.

Men mest av allt handlar det om vikten av att leva ditt eget liv eftersom ingen annan kommer att dö din död.

NÄR: 2 AUGUSTI 12:00-13:30

VAR: Pride House C19, Clarion Hotell vid Skanstull

VAD: Polyparaplyet – existentiellt, psykologiskt, juridiskt och personligt.

Ett panelsamtal om flersamhet med massa kloka personer. Och jag.

NÄR: 2 AUGUSTI 15:00-17:00

VAR: Pride House C7, Clarion Hotell vid Skanstull 

VAD: Existentiella Samtalsgruppen – the Pride edition!

Samma gamla vanliga, men ändå en helt ny upplevelse varje gång. Max tolv personer i en cirkel och hela livet inuti den.

Kom och prata om det som är på riktigt viktigt

Modiga Relationer och Existentiella Rummet är sambos på Ringvägen 126, två minuter från Skanstull. Dit är du välkommen om du vill utforska dig själv och dina relationer ur ett existentiellt perspektiv. Läs mer här.
Just nu är det sommarstängt, men det finns tider på onsdagar från mitten av augusti.

RFSU Fria Relationsgruppen med Existentiella Samtalsgruppen hösten 2022!

Höstens träffar är inte inbokade än, men så snart de är det kommer det information här.

Planerade träffar: TBD

Som vanligt utforskar vi vad du väljer, när du väljer, och hur. Någon (du?) blir coachad i en personlig fråga som rör relationer i någon form, och sen följer vi upp med ett reflekterande gruppsamtal. Jag coachar och modererar samtalet, och lyfter fram existentiella aspekter under det.

Det här är inte en träff för dig som vill diskutera relationer rent allmänt, utan för dig som vill gå djupare på ett personligt plan. Det är helt okej att bara dyka upp vid enstaka tillfällen. Mötena pågår kl. 18-20:15 och det är viktigt att du passar tiden. Dörrarna stängs prick kl 18. En vegansk/glutenfri fika serveras vid varje tillfälle.

Jag gör det här på helt ideell basis och det innebär att du deltar helt kostnadsfritt, under förutsättning att du är medlem i RFSU förstås, men det är du väl? Om inte, så bli det bums! Det blir du här: rfsu.se/medlem.

Samtliga träffar hålls i RFSU:s lokaler på Alsnögatan 7 på Södermalm. Du behöver anmäla dig för att delta. Det gör du här:

LÄNK KOMMER NÄR TRÄFFARNA ÄR INBOKADE

Vill du komma ifrån ett tag? Häng med till Himladal 6-8 maj 2022!

Där, strax utanför Göteborg, samskapar jag ett litet fint retreat med Yoga Talks Stefan Jernberg. Det blir yoga och existentiella samtal under en helg. Max 13 platser, och hälften redan bokade, så vänta inte med att boka om du är pepp. Visst ser det galet vackert ut? Säkra din plats här.

Kan man ha en festival om SORG?

Absolut. Därför ordnar Heartbreak Heaven en sån i sommar, närmare bestämt den 22-24 juli 2022, på en gård utanför Enköping. Där håller jag ett par existentiella samtalsgrupper med sorg som tema. Håll koll för mer info.

Talande Tystnad 10-13 november 2022

Det blir ingen Talande Tystnad den här våren, jag har helt enkelt för mycket att göra och hinner inte. Men till hösten är vi tillbaka! En grulen novemberhelg lämnar vi stan för det lilla stället vid den lilla sjön. Världens vackraste bastu drar oss dit, igen och igen. Och den där oslagbara kombinationen av att bara prata om det som är på riktigt viktigt, och slippa prata om allt som inte är det. Yoga för att komma in i kroppen. Meditation för att bli uppmärksam på vad som pågår inuti. Existentiella samtal för att utforska och förstå det. Tystnad däremellan för att få vara med det som är. Kärleksfullt tillagad vegetarisk mat. Ett vinterbad utan ett enda pip. Dessutom är retreatet helt skärmfritt. Visst låter det oemotståndligt? Vill du säkra din plats redan nu, boka här.

Queer Familjebildning

16 augusti kl.12.00-13.30 (World Pride Malmö/Köpenhamn 2021, IRL+online, Sve) biljettlänk

Vad är egentligen en familj? Hur ska vi definiera den? När blir det viktigt? Jag modererar ett panelsamtal där Cal Orre (Familjepodden/RFSL), Zafire Vrba (Familjepodden), Catrine Andersson (forskare på Malmö Universitet) och Ingegerd Widell, verksamhetsutvecklare på Skatteverket får reda ut alla frågor. [PANEL]

Courageous Relating , biljettlänk

17 aug kl 13:30 ( World Pride Malmö/Köpenhamn 2021, online, Eng)

It’s not about monogamy vs polyamory, heterosexual or other-sexual. It’s about becoming aware of relationship norms, in order to be able to relate from a conscious standpoint. How you relate to yourself and others, as well as to life (and death!) itself. [LECTURE]

Existentiell Samtalscirkel, inriktning relationer

17 aug kl 17:00-18:30 ( World Pride Malmö/Köpenhamn 2021, IRL, Sve) biljettlänk

En alldeles vanlig ovanlig samtalscirkel där vi ses fysiskt under World Pride i Malmö.

I en liten intim cirkel får du möjlighet att ta kontakt med vad som rör sig i dig just nu. En frågeställning väljs ut av gruppen, och någon (du?) blir coachad kring din personliga fråga kring relationer. Martina Hallin coachar och modererar samtalet, och lyfter fram existentiella teman.

Det här är inte ett samtal för den som vill diskutera relationer i allmänhet, utan för dig som vill utforska dina relationer på ett personligt plan. Vad väljer du, när väljer du, hur väljer du – och varför?

Obs! Max 9 deltagare!

aktiviteter via RFSU Stockholm Fria Relationsgruppen

Under pandemin har Existentiella Samtalsgruppen varit inställd. Istället har jag gett en enskild onlinesession per månad kostnadsfritt. Det är ännu inte bestämt om vi kör grupper IRL under hösten 2021, eller om jag fortsätter med det upplägget. För att inte missa något, signa upp dig på Existentiella Rummets nyckfulla nyhetsbrev här, eller mejla till friarelationer@rfsu.se

Aktivist javisst!

Har du en plattform och vill vara med och samarbeta kring politisk påverkan? Jag har startat “Tvärpolitiskt nationellt nätverk för att modernisera familjebegreppet” eftersom jag ser behovet av en gemensam formulering av behov, problem och lösningar. Tillsammans kan vi få större genomslag än var och en för sig. Vill du gå med? Det gör du genom att mejla mig, eller, genom att söka upp facebookgruppen och ansöka om medlemskap.

Scroll to Top