AKTUELLT

Du som har hört mig föreläsa om modiga relationer vet att jag brukar prata om hur döden är det som gör våra val i livet betydelsefulla. För dig som vill ägna allhelgonahelgen åt att inte bara tänka på döden, utan också på livet – ditt liv – finns Talande Tystnad. Ett tyst retreat med inslag av existentiella samtal som ger dig möjlighet att spendera en helg med den enda du helt säkert ska ha en relation med i resten av livet, dig själv. Läs mer och boka här.

RFSU Fria Relationsgruppen med Existentiella Samtalsgruppen – igång igen i höst!

Litet rum, stängda dörrar, två timmar, ingen toppenventilation = i höst ses vi som är vaccinerade och symtomfriaunder ansvarsfulla omständigheter. Men vi SES! Det ska bli så härligt! 

Planerade träffar: 27 sep, 25 okt, 22 nov

Som vanligt utforskar vi vad du väljer, när du väljer, och hur. Någon (du?) blir coachad i en personlig fråga som rör relationer i någon form, och sen följer vi upp med ett reflekterande gruppsamtal. Jag coachar och modererar samtalet, och lyfter fram existentiella aspekter under det.

Det här är inte en träff för dig som vill diskutera relationer rent allmänt, utan för dig som vill gå djupare på ett personligt plan. Det är helt okej att bara dyka upp vid enstaka tillfällen. Mötena pågår kl. 18-20:15 och det är viktigt att du passar tiden. Dörrarna stängs prick kl 18. En vegansk/glutenfri fika serveras vid varje tillfälle.

Jag gör det här på helt ideell basis och det innebär att du deltar helt kostnadsfritt, under förutsättning att du är medlem i RFSU förstås, men det är du väl? Om inte, så bli det bums! Det blir du här: rfsu.se/medlem.

Samtliga träffar hålls i Vara (Lilla konferensen) i RFSU:s lokaler på Alsnögatan 7 på Södermalm. Du behöver anmäla dig för att delta. Det gör du här:

http://www.simplesignup.se/event/182739-existentiell-samtalsgrupp-ht-2021

WORLD PRIDE
Lite synd är det ju att vi har World Pride i Malmö/Köpenhamn i kölvattnet av en pandemi, men ändå! Visst ska det bli kul? Jag tycker att det ska bli så fint att bidra med hela tre olika evenemang:

Queer Familjebildning

16 augusti kl.12.00-13.30 (World Pride Malmö/Köpenhamn 2021, IRL+online, Sve) biljettlänk

Vad är egentligen en familj? Hur ska vi definiera den? När blir det viktigt? Jag modererar ett panelsamtal där Cal Orre (Familjepodden/RFSL), Zafire Vrba (Familjepodden), Catrine Andersson (forskare på Malmö Universitet) och Ingegerd Widell, verksamhetsutvecklare på Skatteverket får reda ut alla frågor. [PANEL]

Courageous Relating , biljettlänk

17 aug kl 13:30 ( World Pride Malmö/Köpenhamn 2021, online, Eng)

It’s not about monogamy vs polyamory, heterosexual or other-sexual. It’s about becoming aware of relationship norms, in order to be able to relate from a conscious standpoint. How you relate to yourself and others, as well as to life (and death!) itself. [LECTURE]

Existentiell Samtalscirkel, inriktning relationer

17 aug kl 17:00-18:30 ( World Pride Malmö/Köpenhamn 2021, IRL, Sve) biljettlänk

En alldeles vanlig ovanlig samtalscirkel där vi ses fysiskt under World Pride i Malmö.

I en liten intim cirkel får du möjlighet att ta kontakt med vad som rör sig i dig just nu. En frågeställning väljs ut av gruppen, och någon (du?) blir coachad kring din personliga fråga kring relationer. Martina Hallin coachar och modererar samtalet, och lyfter fram existentiella teman.

Det här är inte ett samtal för den som vill diskutera relationer i allmänhet, utan för dig som vill utforska dina relationer på ett personligt plan. Vad väljer du, när väljer du, hur väljer du – och varför?

Obs! Max 9 deltagare!

aktiviteter via RFSU Stockholm Fria Relationsgruppen

Under pandemin har Existentiella Samtalsgruppen varit inställd. Istället har jag gett en enskild onlinesession per månad kostnadsfritt. Det är ännu inte bestämt om vi kör grupper IRL under hösten 2021, eller om jag fortsätter med det upplägget. För att inte missa något, signa upp dig på Existentiella Rummets nyckfulla nyhetsbrev här, eller mejla till friarelationer@rfsu.se

Aktivist javisst!

Har du en plattform och vill vara med och samarbeta kring politisk påverkan? Jag har startat “Tvärpolitiskt nationellt nätverk för att modernisera familjebegreppet” eftersom jag ser behovet av en gemensam formulering av behov, problem och lösningar. Tillsammans kan vi få större genomslag än var och en för sig. Vill du gå med? Det gör du genom att mejla mig, eller, genom att söka upp facebookgruppen och ansöka om medlemskap.

Scroll to Top